teisipäev, 7. aprill 2015

"Zombeavers" (2014)

Syfy kanal toodab sarnaste pealkirjade ja ideedega filme pidevalt, kuid "Zombeavers" ei ole sugugi rahaahnete odavfilmitootjate järjekordne käkerdis. Vahva nimega teose taga on hoopis mees nimega Jordan Rubin, kellel varasem lavastajakogemus küll puudub, aga ambitsiooni jagub sellest hoolimata küllaga. Tuleb tõdeda, et linastuse-eelset haipi oli oluliselt rohkem, kui film seda tegelikult väärinud oleks, kuid sääraseid hullumeelseid õuduskomöödiaid on alati meeldiv vaadata ning uued tegijad on žanris kahtlemata teretulnud.


Seda on niimoodi pisut kurb öelda, kuid filmi suurim trump ongi tema pealkiri. Tundub, nagu kogu kompott olekski üles ehitatud ainult zombikobraste ideele, mis oli tõenäoliselt Jordani või mõne tema sõbra suvaline mõttevälgatus, ning see muudab kogu ülejäänud ploti lihtsalt vahendiks, mille abil pealkirjaga vaatajale edasi antud lubadust täide viia. Film näeb enneolematul määral vaeva, et olla oma nime vääriline ning kõik tundub natuke liialt pingutatud ja surutud, aga lõpuks saadakse ülesandega ikkagi enamvähem aktsepteeritavalt hakkama. Minu peamine kartus oli see, et film ei julge kõigist eeldustest olenemata midagi tõeliselt pöörast ette võtta, kuid õnneks ma eksisin ning mõnest üldtunnustatud piirist astutakse üle päris julmalt. Midagi "Tusk’i" stiilis šokeerivat siiski pole, sest tegu on üsna puhtaverelise komöödiaga, mis väga tugevalt vaatajat raputada ei soovigi. Loomasõpradele ei pruugi kõik stseenid samas meele järele olla...

"Zombeavers" ei ole mingi "Sharknado" ega isegi mitte "Piranha 3DD", ehkki ta kogu jõuga sarnasesse staatusesse pürgida üritab. See film jääb kentsakalt kõikuma kuhugi kahe äärmuse vahele: ta ei ole piisavalt halb, et olla hea ega mitte ka piisavalt hea, et teda väga tõsiselt võtta saaks. Vaatajat proovitakse naerutada nigela dialoogi ja ebarealistlike tegelaste abil ning kuigi see mõnel korral ka töötab, mõjub säärane kaalutletud jaburus küllaltki tehislikult. Ma usun, et so bad it's good kategooriasse langevat filmi saab teha ka sihilikult ja tihti see nii ongi, aga "Zombeavers" kahjuks seda väidet küll ei kinnita. Filmi tugevuseks on põhiliselt hoopis tõsiseltvõetavad momendid viimases kolmandikus, mil sündmused pisut "Evil Dead’ile" sarnaneva pöörde võtavad.


Ehkki mu arvustus siiani enamjaolt negatiivsetes toonides on olnud, ei ole ma tegelikult "Zombeavers’i" peale sugugi pahane ning võin ausalt öelda, et mulle see film täitsa meeldis. Soovitan vaatamiseks eelkõige neile, kes pidevalt Syfy soperdisi vaadates mõtlevad, et keegi võiks kunagi sarnase idee põhjal mõne korraliku filmi teha. "Sharknado" on parem, aga "Zombeavers" on ka täiesti okei.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar