esmaspäev, 18. august 2014

"Wither" (2012)

"Witheri" vaatamise ajendiks oli minu jaoks räigelt rõve ja otsekohene poster, mis andis filmist üsna konkreetse ja, nagu pärast vaatamist selgus, ka päris õige eelaimuse.

Tegu on põhimõtteliselt rootslaste versiooniga "Evil Deadist", aga kuigi nii julget jõhkrust on aeg-ajalt värskendav näha, muutub "Wither" kurvastavalt kiiresti igavaks ja üksluiseks. Olin siiani arvamusel, et algusest lõpuni verevalamist täis film ei saa mitte kuidagi halb olla, kuid nüüd tuleb tunnistada, et kahjuks saab küll. Ma suudan enamasti halvast näitlemisest ja ilmselgelt odavast eelarvest mööda vaadata, aga kui selle taga peitub vaid ajaloo kõige kuulsama metsamaja-õuduka rehash, siis ei näe ma seda põhjust teha. Ei tahaks küll liialt negatiivne olla, kuna rootslaste õudus-ajalugu pole just väga pikk ega viljakas olnud ning selline ettevõtmine on vähemalt tegijatele alati tore, kuid objektiivselt hinnates ei saa ka kuigi kiitev olla.

Ühesõnaga ilge gorefest, mille väärtus seisnebki vaid kulutatud kunstvereliitrites. Teretulnud katsetus midagi lõbusat teha, aga kukkus välja pisut kehvasti...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar