laupäev, 31. jaanuar 2015

2014. aasta õudusfilmid - kokkuvõte

AASTA PARIM ÕUDUSFILM


1976. aasta samanimelist filmi ei mäleta praegu enam keegi ning seda suurem oli minu hämmastus, kui tänavuse aasta meta-järge oktoobris nägin. Ütlesin esimese emotsiooni põhjal pisut liialdades, et tegu võib olla kõikide aegade parima slasheriga. Päris nii see tegelikult pole, aga eelmise aasta õudukatest on ta siiski kõige stiilsem ja oskuslikum isend.

3. It Follows
4. The Purge: Anarchy

ÜLLATAJA


Kui ma PÖFFil "It Followsit" nägin, siis ma ei olnud tegelikult eriti vaimustatud. Üllatus sai osaks mulle alles siis, kui ma järgneval ööl õudusunenägude tõttu korralikult magada ei saanud ja veel hommikulgi duši all seistes silmi avada ei julgenud. Tegu on tõepoolest filmiga, mis jääb pärast vaatamist jälitama ning toob mõnel unetul ööl endiselt külmavärinad seljale.

2. What We Do in the Shadows

AASTA HALVIM ÕUDUSFILM


Devil's Due

Aasta halvimat õudusfilmi valides ei ole isegi vaja pikemalt mõtelda. "Devil's Due" teeb oma ebaoriginaalsuse ja rõveda found footage stiiliga silmad ette isegi kõige odavamalt ja amatöörlikumalt valmistatud X-kategooria õudukatele. See on absoluutselt igas mõttes täiesti kohutav film.

PARIM KINOLEVIFILM


1. The Purge: Anarchy
Esimene "Purge" võis küll halb olla, aga teiseks katseks on kokku ajatud korralik eelarve ning see paistab filmist suurepäraselt välja. Seekord kasutatakse ära kõik ideed ja aspektid, mida esimeses vaid lihtsalt mainiti. Just sellist "Purge'i" me tahtsimegi.

2. Tusk
3. Oculus

PARIM SLASHER


The Town That Dreaded Sundown

Selles kategoorias ei ole "Townile" küll mitte ühtegi konkurenti. "The Town That Dreaded Sundown" võib väga vabalt olla mitte ainult selle aasta, vaid terve 21. sajandi parim slasher. Igatahes peaks see film olema õpetuseks kõigile tulevatele õudukategijatele, sest tegu on järjekordse tõestusega, et ka slasher võib olla intelligentne ja tõsiselt põnev.

PARIM ÕUDUSKOMÖÖDIA


1. What We Do in the Shadows
See film valiti PÖFFil rahva lemmikuks ning seda täiesti selge põhjusega. Niivõrd lõbusat ja andekat õuduskomöödiat pole väga kaua tehtud ning tegu on tõepoolest sellise filmiga, mis peaks igale normaalsele inimesele meeldima ja tuju rõõmsaks tegema.

2. Død snø 2
3. Stage Fright

PARIM JÄRG


Kuna esimene "Sharknado" oli nii korralik meelelahutus, siis kahtlesid paljud, kas sama valemit saab ka teist korda tööle sundida. Võiks ju arvata, et välk kaks korda samasse kohta ei löö, kuid "Hainaado 2" lükkab selle väite kummuli ning teeb kõike, mida esimene osagi tegi, ainult et paremini. Veelgi eneseteadlikum, veelgi lõbusam, veelgi debiilsem.

2. The Purge: Anarchy

PARIM HINNA JA KVALITEEDI SUHE


1. Almost Human
See "The Thingi" odavam ja veelgi otsekohesem versioon pakub ühele korralikult verist tulnukafilmi ihkavale õudukafännile kõike, mida vaja. Nii suures koguses ja korralikku gore'i on alati ainult rõõm näha, eriti praegusel ajal.

3. It Follows

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar