laupäev, 22. märts 2014

"The Traveler" (2010)

See film ei meeldi millegipärast kellelegi. Vähemalt neile vähestele, kes seda näinud on. Tõsi, tegu pole mingi meistriteosega, aga STV õudusmüsteeriumite vallas ikka suhteliselt kõva tegija. Peaosas on Val Kilmer, kes on ka ainsaks põhjuseks, miks ma seda filmi üleüldse vaadata otsustasin.

Jõuluõhtul astub väikelinna politseijaoskonna uksest sisse salapärane lakooniline mees, keda kehastab Kilmer ning just sama lakooniliseks ma sisututvustuse osas jääkski, kuna kõike muud võib juba spoileri alla lugeda.
Algus on igal juhul väga tugev ning loob suurepärase õhkkonna, milles tegelaste pinge ekraani vahendusel päris ilusti kohale jõuab. Kuskil keskpaigas jääb nõrgemaks, kuid lõpuosas keeratakse tempot jälle juurde ja kokkuvõttes ütleks ikkagi, et korralik film.
Kilmer tuleb stevenseagalliku emotsioonitusega hästi toime, mõjub päris creepylt. Vilistamise nõks andis palju juurde.

Edasi spoileritega. Mulle kohutavalt meeldis see, et Kilmer ikkagi oli tüdruku kadumises süüdi. Filmi alguspooles oli mul küll see mõte peast läbi käinud seoses "A Nightmare on Elm Streeti" uusversiooniga, kus samuti Kruegerit pikalt süütuks peetakse, aga lõpuks oli see ikkagi väga üllatav twist.
Kilmeri alistamine ainuüksi tema tegelase pärisnime lausumisega oli pisut pettumust valmistav, kuid samas tuli ta kuidagi ju tappa. Pigem häiris mind see, et nime paljastas šerifile ta surnud tütar, kes oleks võinud ju seda ka palju varem teha ning nii tervelt viis inimelu päästa... OKEI.


Hea atmosfääriga üsna ainulaadne kummitusfilm, mida ilmselt uuesti ei vaataks, aga ajaviiteks kõlbab küll ja enamgi veel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar